Cum a aparut Linux si de ce il folosesc

Cum a aparut Linux si de ce il folosesc

Articolul de astazi are ca subiect de fapt 2 intrebari care reprezinta si titlul articolului regasit in sectiunea propuneri de pe site-ul nostru

Instalare si prezentare Deepin 15.5 distro cu un desktop excelent
Google Lens identifică obiectele din poze culegând informații utile
Lucruri pe care trebuie sa le faci imediat dupa ce ai instalat Ubuntu 14.04
Articolul de astazi are ca subiect de fapt 2 intrebari care reprezinta si titlul articolului regasit in sectiunea propuneri de pe site-ul nostru .. Linux a fost realizat de catre un tanar student Linus Tolvards la Universitatea Helsinki din Finlanda.De fapt el era pasionat de un mic sistem numit Minix de tip UNIX realizat pe atunci de un profesor in scopul de a educa studentii asa ca el s-a hotarat sa creeze un sistem de operare care sa intreaca performantele Minix-ului.A inceput sa lucreze la Linux din 1991 cand a realizat versiunea 0.02 pana in 1994 cand a aparut Kernel versiunea 1.0 care este in continua dezvoltare si in ziua de astazi.
Acest kernel este distribuit gratuit , codul sursa este liber datorita acestui fapt numeroase companii au creat diferite distributii linux oferite gratis.
Pinguinul din poza de mai sus reprezinta Linux de pe vremea aceea el a fost ales de  insusi creatorul Linus Tolvards.
De ce am ales sa pun linux pe pc-ul meu , pai este foarte simplu pentru securitate mai jos iata cateva din marile companii care folosesc Linux :
GOOGLE, FACEBOOK, NASA, IBM, TWITTER, AMAZON, SUBMARINELE USA, PROIECTE NUCLEARE, COMPANII DE GAZDUIRE  ….etc
Asadar urmariti tutorialul de mai jos pentru mai mullte detalii….
Tutorial Video Cum a aparut Linux si de ce il folosescCOMMENTS

WORDPRESS: 2
  • comment-avatar

    Felicitari pentru munca depusa 🙂