Distributie linux Romaneasca Kogaion instalare si prezentare

Distributie linux Romaneasca Kogaion instalare si prezentare

Kogaion vine de la numele unui munte sfant de pe vremea geto-dacilor.Distributia linux este prima derivata Gentoo realizata de romani , practic proiec

Manjaro-Xfce 16.06 distributie linux super completa instalare si prezentare
Instalare si prezentare Deepin 15.5 distro cu un desktop excelent
Cum dezinstalezi Windows Subsystem for Linux definitiv

Kogaion vine de la numele unui munte sfant de pe vremea geto-dacilor.Distributia linux este prima derivata Gentoo realizata de romani , practic proiectul a fost initiat de Stefan Brindusa si pe parcurs sau alaturat si altii.La momentul actual sunt 4 distributii catre descarcare si anume Kogaion XFCE ,Kogaion MATE , Rogentos si Argent Linux pe site-ul oficial http://rogentos.ro . Acum grupul ce se ocupa de dezvoltarea acestor proiecte se numeste Rogentos si are in plan dezvoltarea a sistemelor de operare Kogaion ,Argent Linux si Argos.Kogaion .Are un meniu pentru instalare usor de folosit ,distributia in sine este foarte curata ,contine utilitarele uzuale si manuale in limba romana foarte instructive .Dupa parerea mea este un inceput bun deoarece in spatele acestor proiecte se afla o echipa romaneasca care intelege mai usor ce vrea utilizatorul roman…In tutorialul video de mai jos o sa va arat cum se instaleaza aceasta distributie ,ce contine prin meniuri… practic o mica prezentare..

SITE OFICIAL            XFCE 64BITI
Tutoriale Video Prima distributie linux Romaneasca Kogaion instalare si prezentare
 
Please accept preferences, statistics, marketing cookies to watch this video.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • comment-avatar

  Am încercat să instalez kogaian Mate si Xface, după ce am downloadat imaginile ISO și nu-l pot instala pentru ca mi se cere User ID și parola care nu le cunosc!
  Le știe cineva?

 • comment-avatar
  Micu Ionut 7 luni în urmă

  Salut! A-și dori să faceți un tutorial pt toate linuxurile Kogaionon XFce , MATE și LXQt fiie pe 32 de biți sau 64 biți și pașii următori după descărcare cum ar fi drivere și altele standard. Va mulțumesc ,și faceți o treabă bună și foarte buna pt noi ăștia începători.

 • comment-avatar

  buna ziua!
  un centru de download pentru aplicatii exista?

 • comment-avatar

  am sa il incerc sa vad cum functioneaza