Distributie linux Romaneasca Kogaion instalare si prezentare

5
98

Kogaion vine de la numele unui munte sfant de pe vremea geto-dacilor.Distributia linux este prima derivata Gentoo realizata de romani , practic proiectul a fost initiat de Stefan Brindusa si pe parcurs sau alaturat si altii.La momentul actual sunt 4 distributii catre descarcare si anume Kogaion XFCE ,Kogaion MATE , Rogentos si Argent Linux pe site-ul oficial http://rogentos.ro . Acum grupul ce se ocupa de dezvoltarea acestor proiecte se numeste Rogentos si are in plan dezvoltarea a sistemelor de operare Kogaion ,Argent Linux si Argos.Kogaion .Are un meniu pentru instalare usor de folosit ,distributia in sine este foarte curata ,contine utilitarele uzuale si manuale in limba romana foarte instructive .Dupa parerea mea este un inceput bun deoarece in spatele acestor proiecte se afla o echipa romaneasca care intelege mai usor ce vrea utilizatorul roman…In tutorialul video de mai jos o sa va arat cum se instaleaza aceasta distributie ,ce contine prin meniuri… practic o mica prezentare..

SITE OFICIAL            XFCE 64BITI
Tutoriale Video Prima distributie linux Romaneasca Kogaion instalare si prezentare
 

 

 

5 COMENTARII

  1. Am încercat să instalez kogaian Mate si Xface, după ce am downloadat imaginile ISO și nu-l pot instala pentru ca mi se cere User ID și parola care nu le cunosc!
    Le știe cineva?

  2. Salut! A-și dori să faceți un tutorial pt toate linuxurile Kogaionon XFce , MATE și LXQt fiie pe 32 de biți sau 64 biți și pașii următori după descărcare cum ar fi drivere și altele standard. Va mulțumesc ,și faceți o treabă bună și foarte buna pt noi ăștia începători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.