Cum stiu daca un website este sigur.. Care este diferenta intre HTTP si HTTPS.mp4

Cum stiu daca un website este sigur.. Care este diferenta intre HTTP si HTTPS.mp4

La sectiunea Propuneri de pe site-ul nostru Vlad a venit cu cele 2 intrebari care se afla desemenea si in titlul postarii .Cum sti daca un site este s

Cum explorati pe youtube in timp ce rulati un videoclip in previzualizare ca si pe mobil
Cum preluați comanda unui pc de la distanță
Ce este adresa MAC, la ce foloseste si cum o identifici in Windows 10

La sectiunea Propuneri de pe site-ul nostru Vlad a venit cu cele 2 intrebari care se afla desemenea si in titlul postarii .Cum sti daca un site este sigur ? pai mai intai de toate verificati daca are protocol HTTPS ceea ce inseamna conexiune securizata , apoi pentru linistea sufleteasca scanati adresa site-lui online cu mai multe motoare de scanare malware ,virusi etc ..Un site care o face foarte bine si contine mai multe motoare de scanare este VirusTotal ,deasemenea poti scana si cu Urlvoid sau Webinspector .Mai jos sunt explicatii mai in detaliu despre cele doua protocoale..

HTTP si HTTPS sunt doua protocoale diferite prin care se transmit date.Acum hai sa vedem care e diferenta intre cele doua , si ce inseamna fiecare:

HTTP inseamna – Hypertext Transfer Protocol .. atunci cand voi folositi adresa care incepe cu HTTP:// se trimit date catre server insa nu sunt criptate ,asadar nu se recomanda trimiterea datelor importante si anume: date personale ,date cont bancar ,date card ,facturi … etc.

HTTPS inseamna – Hypertext Transfer Protocol Secure si este format practic din 2 protocoale care ofera o conexiune sigura , asdar adresele care incep cu HTTPS:// contine un algoritm de criptare prin care asigura siguranta datelor importante..

Mai multe detalii vezi in tutorialul video de mai jos.

TUTORIAL VIDEOCOMMENTS

WORDPRESS: 2
 • comment-avatar
  Sebastian Florin 3 ani ago

  Salut te rog daca poti sa faci un tutorial cu exemple care ar fi cele mai sigure parole si sa explice ce si cum si de ce. Multumesc anticipat

 • comment-avatar
  Sebastian Florin 3 ani ago

  Salut , cât timp ar dura ca un hker sa poate decripta datele de pe https? Multumesc anticipat

 • error: Content is protected !!