Cele mai interesante caracteristici Windows 10 Redstone 5

0
71
redstone 5

Ce este Windows 10 Redstone 5?

Înainte de a prezenta Windows 10 Redstone 5 cele mai importante caracteristici pentru Wiindows 10 Restone 5 trebuie să explic ce înseamnă Redstone.
Redstone este numele de cod pentru cea de-a treia construcție stabilă a sistemului de operare Windows 10 ,lansat la mijlocul anului 2016.
În decursul timpului s-a lansat următoarele versiuni :

1.Redstone 1 cunoscut ca și Windows Anniversary Update (Versiunea 1607).
2.Redstone 2 sub numele Creators Update (Versiunea 1703).
3.Redstone 3 cunoscut sub numele Fall Creators Upate (Versiunea 1709).
4.Redstone 4 numit April 2018 Update (Versiunea 1803).
5.Redstone 5  (Versiunea 1809) care este disponibilă pentru Windows 10 Insider Preview Builds .

Windows 10 versiunea 1809, codificată „Redstone 5”, este cea de-a șasea actualizare majoră a Windows-ului 10 și cea de-a cincea într-o serie de actualizări planificate sub codurile Redstone. Prima previzualizare a fost lansată pe Insiders pe 14 februarie 2018. Va fi disponibilă la sfârșitul anului 2018. [439]
Mai jos este o mica prezentare la ce ar trebui să vă asteptați de la următoarea versiune de windows 10.

1.Sets

Sets este o funcție superbă, deoarece când aceesezi This Pc sau File Explorer vă permite să rulați mai multe aplicații în aceeași fereastră organizate pe tab-uri. De exemplu, veți putea utiliza browserul Edge și aplicațiile Office pe lângă alte partiții deschise în aceeași fereastră.

caracteristici Windows 10 Redstone 5

imagine Microsoft.com

2.File Explorer – Dark Theme

Microsoft implementează tema Dark în File Explorer pe Windows 10. Managerul de fișiere va fi disponibil atât în ​​temele întunecate, cât și în cele luminoase, corespunzător setărilor PC-ului.

Nu s-a modificat doar fundalul, ca atare și meniul contextual din fișierul Explorer include o temă întunecată. Dialogurile susțin, de asemenea, tema întunecată și vom obține o temă întunecată îmbunătățită într-o construcție viitoare înainte de lansarea publică a actualizării Windows 10 Redstone.

În plus față de tema întunecată, File Explorer obține, de asemenea, o nouă interfață bazată pe tab, ca parte a lansării Windows 10 Sets.

dark theme file explorer

Imagine Microsoft.com

3.Cloud Clipboard

Clipboard este un tampon de date folosit pentru stocare sau transfer de date pe termen scurt între documente sau aplicații folosite de operațiunile de tăiere, copiere și lipire și furnizate de sistemul de operare.

Această caracteristică se regăsește în majoritatea sistemelor de operare însă devine din ce în ce mai intelingentă si modernizată în windows 10.

Dacă accesați tastele Win+V va apărea un panou cu Cilpboard modernizat ce oferă o experiență bogată în utilizare aveți posibilitatea să fixați elemente sau să le ștergeți ,această funcție va fi disponibilă pe toate pc-urile ce rulează Windows 10 Redstone 5 iar microsoft a implementat și serviciul cloud ce va face această caracteristică Clipboard mult mai rapidă.

cloud clipboard

Imagine Microsoft.com

4.Search Preview in Start Menu

Una dintre caracteristicile pe care Microsoft le testează chiar acum se numește previzualizări de căutare și, din punct de vedere tehnic, se rezumă la previzualizări pentru căutările pe care le efectuați prin search.

Dacă vei căuta ceva pentru youtube sau google ,de exemplu o adresă web sau o informație despre hărți vreme etc…când vei scrie în căsuța de căutare automat se va face o previzualizare la adresa respectivă fără să mai accesezi browser-ul.

Searching with Previews

Imagine Softpedia.com

5.Snipping Tool

Acestă unealtă clasică sa modernizat și acum conține mai multe funcții spre exemplu poți decupa o imagine pătrată sau personalizată  ,deasemenea poți face o captură la tot ecranul dar ce este și mai interesant faptul că această nouă experiență va afișa apoi o notificare, care, atunci când ați apăsat, se va lansa direct într-o nouă aplicație specială care vă permite să editați captura de ecran pe care tocmai ați făcut-o, cu capacitatea de a adăuga adnotări cu Windows Ink sau text.

snniping tool

Imagine Windowscentral.com

Dacă vrei să descarci această versuine pentru testare mai jos am pus un link spre descărcare

[btn url=”https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windowsinsiderpreviewadvanced” text_color=”#000000″ bg_color=”#ffffff” icon=”” icon_position=”start” size=”14″ id=”” target=””]DOWNLOAD[/btn]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.