SSD optimizare corectă cu aplicații oficiale ale producătorilor

0
89
SSD optimizare corectă cu aplicații oficiale ale producătorilor
SSD optimizare corectă cu aplicații oficiale ale producătorilor

SSD optimizare ,majoritatea utilizatorilor au schimbat vechiul HDD cu unitatea SSD pentru a mări viteza sistemului de operare ,în unele cazuri unitățile SSD necesită optimizare.Pe internet găsiți tot felul de unelte pentru otimizare SSD  ,însă cea mai bună variantă pentru optimizare sunt uneltele de pe site-urie oficiale ale producătorilor.

Versiunile noi de windows deja recunosc setările pentru optimizarea a SSD-ului automat și nu mai este nevoie de alte unelte ajutătoare ,dar în cazul în care nu o face suntem obligați să găsim alternative. Fiecare dintre producătorii de SSD-uri au unelte gen toolbox de la Intel cu care poți optimiza corect unitatea de stocare ,acestea pot fi diferite ca nume de la un producător la altul însă în mare parte vor face aceiași optimizare.

Ce este un SSD ?

”Un solid-state drive (expresie engleză cu traducerea liberă „unitate cu cipuri”; prescurtat SSD) este un dispozitiv de stocare a datelor care folosește memorii cu semiconductori, construite pe baza studiilor de fizica stării solide. SSD-urile se deosebesc de unitățile cu discuri dure clasice (HDD) care sunt dispozitive electromecanice cu discuri de stocare aflate în mișcare, prin aceea că SSD-urile folosesc numai microcipuri care rețin datele în memorii nevolatile, fără să aibă părți mobile. SSD-urile sunt mai rezistente la șocurile mecanice, având timp de acces mai scăzut dar preț pe megabait mai mare. Pentru a fi eventual interschimbabile cu HDD-urile, ele folosesc aceleași interfețe (semnale electrice, conectoare) ca și cele ale discurilor dure, de ex. de tip SATA. Totuși, interschimbabilitatea cu unitățile HDD nu este o condiție standard de fabricație a SSD-urilor”

relatează : wikipedia.org

Unelte de optimizare:

INTEL – Intel SSD toolbox

SAMSUNG – Samsung Magician

THOSHIBA – SSD Utility

CORSAIR – The Corsair SSD Toolbox

CRUCIAL – Crucial Storage Executive 

ADATA – Adata SSD Toolbox

În această listă am relatat doar câteva însă sunt foarte multe  pe care le găsești pe google sub formula ”producător(ex: intel) ssd toolbox” ,așadar mai multe detalii vezi în tutorialul video de mai jos.

TUTORIAL VIDEO

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.