Microfon extern nerecunoscut de Win 10 rezolvare simplă

0
22
Microfon extern nerecunoscut de Windows 10 rezolvare simplă
Microfon extern nerecunoscut de Windows 10 rezolvare simplă

Microfon extern nerecunoscut este o problemă des întâlnită în Windows 10 ,în special atunci când vin update-uri noi pentru Windows 10.

Acum 2 săptămâni m-am apucat să instalez update-urile la zi pentru sistemul de operare iar după mai multe restart-uri am finalizat instalarea lor. Apoi am zis să mă apuc de treabă ,mă încarc pozitiv cu cuvinte alese pentru un nou tutorial video și în timp ce trăncăneam la microfon după 30 min am constatat că microfonul era mort .

M-am oprit ,am numarat până la 10 ,am expirat-inspirat ca să mă calmez deoarece vorbisem degeaba 30 minute și în timp ce mă gândeam liniștit să joc în picioare microfonul meu cu moacă de șobolan din cauza Pop filtr-ului blănos (burete) ,mi-am zis mă stai așa că poate nu este de vină el săracul.

De fapt era de vină porcul de Windows ce se îngrășase cu update-urile pe care eu conștiincios le-am bagat în burta sistem-ului ce mi-a modificat setările într-un final.

Prima dată am încercat să repar cu funcția Troubleshooting ,însă fără succes ,apoi am reinstalat driverii la fel nu a mers ,deja mă gândeam să cumpăr alt microfon.

Până la urmă după multe bătăi de cap am găsit rezolvarea care era extrem de simplă trebuia doar să glisez 2 butonașe care nici prin cap nu îmi trecea la acea oră că se află în altă parte decât Sound sau Sound Settings de fapt se regăsea mai exact în Privacy – Microphone.

Aici erau 2 opțiuni care îți permite să dai accesul la microfon la anumite aplicații și să dai accesul la device-ul pe care ai Window 10 instalat.
Dacă aceste 2 opțiuni nu sunt pe ON ,o să primești aceleași probleme ca în poza reprezentativă din acest tutorial video.

Așadar dacă treci printr-un asemenea moment neplăcut ,verifică mai întâi de toate dacă ai dat accesul la microfon către device-ul pe care ai Windows 10 instalat ,apoi dacă problemele continuă încearcă celelalte metode cum ar fi reparare sunet ,reinstalare driveri, verificare cabluri amplificator etc..

Pentru mai multe detalii vezi tutorialul video de mai jos.

TUTORIAL VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.