Elementary OS 5 Juno instalare și prezentare

0
43
Elementary OS 5 Juno instalare și prezentare

Elementary OS 5 Juno este o distribuție Linux bazată pe Ubuntu 18.04 LTS. Este o distribuția emblematică de prezentare a mediului desktop Pantheon. Distribuția este promovată ca un înlocuitor „rapid și deschis” pentru MacOS și Windows. Acesta se concentrează în principal pe utilizatorii non-tehnici și are un model de tip pay-what-you-want(plătești cât vrei).
Elementary OS este alcătuit din două părți principale: „desktop” care include experiența de bază a utilizatorului, aspectul și instrumentele de sistem; și aplicațiile care vin cu sistemul de operare din cutie.Pentru descărcarea distribuției linux intrați AICI

Elementary OS 5 Juno include actualizări majore în mai multe dintre aceste aplicații de bază și nu numai, așadar mai jos vă prezint cele mai importante noi caracteristici:

1. Modificări vizuale în elementele Desktop

O nouă pictogramă de căutare este adăugată în meniul Aplicații pentru a afișa în mod clar funcționalitatea pe care o folosesc utilizatorii. De asemenea, veți vedea „⌘ + Space”, afișând comanda rapidă la îndemână atunci când mutați indicatorul mouse-ului peste el.

Meniu aplicații
Meniu aplicații

Unele pictograme ale indicatorului de sistem sunt acum animate.

Pictograme animate
Pictograme animate

Panoul de sus se va transforma în mod automat translucid (transparent) atunci când setezi o imagine pentru desktop.

img1
Panou Translucid

2. Night Light Mode

În setările „Afișare” se adaugă un nou instrument Night Light. Acest instrument este asemănător cu cel din windows 10,de asemenea are rolul de a proteja ochii atunci când lumina este prea puternică la display mai ales noaptea.
Ai posibilitatea să setezi această opțiune să pornească automat după o anumită oră sau manual.

Night Light
Night Light

3. Photos

În afară de îmbunătățirea performanțelor datorită unei mulțimi de curățare a codului, aplicația Photos vine acum cu un stil întunecat atât în modul vizualizator, cât și în bibliotecă, pentru a vă putea concentra mai mult pe fotografiile dvs.
De asemenea, este inclus suportul complet HiDPI atât pentru miniaturi, cât și pentru vizualizări de fotografii simple.
Acest lucru va face ca imaginile dvs. să fie clare, indiferent de densitatea afișajului.

Photos
Photos

4.Scurtături Tastatură

Când apăsați pe tasta WIN se va afișa o fereastră în care sunt majoritatea comenzilor rapide acționate prin tastatură, acest instrument este super util în cele mai multe cazuri.

Scurtături tastatură
Scurtături tastatură

5.Picture-in-Picture

Un nou mod Picture-in-Picture facilitează păstrarea filelor pe un videoclip sau pe o altă fereastră în timp ce lucrați la altceva.
Doar atingeți ⌘ + F (Win+F), selectați fereastra sau zona pe care doriți să focalizați și în colțul afișajului apare o previzualizare Picture-in-Picture. Această previzualizare este mobilă, redimensionabilă, întotdeauna pe partea de sus și se poate deplasa cu dvs. pe spațiile de lucru. Pentru al închide, apăsați „X” în partea stângă sus.

Previzualizare Picture-in-Picture
Previzualizare Picture-in-Picture

6.Screenshot Tool

Instrumentul Screenshot este schimbat dintr-un stil întunecat într-unul ușor. Utilitarul își poate aminti acum setările anterioare. Se adaugă noi pictograme ceea ce face ușor să alegeți între o captură de ecran a întregului ecran, fereastra curentă sau o zonă personalizată.Puteți să plasați mouse-ul peste pictogramă pentru a vedea o sugestie.

Instrument de captură
Instrument de captură

TUTORIAL VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.