Ce sunt eSIM-urile?

0
93
Ce sunt eSIM-urile

IPhone XS și XR au o caracteristică specială și mult așteptată: Dual SIM (nano-SIM și eSIM). Dar, în realitate, nu este posibil să inserați două carduri în el, deoarece, pe lângă nanoSIM obișnuit, al doilea număr va fi disponibil prin eSIM.
IPhone XS nu va avea compatibilitate eSIM in România in momentul lansării, așa ca este bine sa nu va cumpărați telefonul gândindu-va ca veți primi asta.
Compania Apple a listat grupurile de operatori care vor oferi suport eSIM pentru iPhone XS, însa e vorba despre diverse tari din Europa, si alte zone de pe glob, nu si cele din România.

Ce sunt eSIM-urile?

Evoluția SIM: de la Mini SIM la SIM încorporat
E în eSIM înseamnă încorporat, adică un cip conectat pe placa de bază a telefonului sau alte gadget-uri ce funcționează cu această tehnologie care, ca și cardurile standard, identifică în mod unic clientul din rețea (SIM-ul reprezintă modulul de identitate al abonatului).

e-sim

Cu ajutorul serviciului eSIM, clienții pot alege un nou operator din telefon prin simpla scanare a unui cod qr sau manual prin logare fără să schimbe cartela sim și pot beneficia de activarea serviciului prin intermediul serviciului Over-The-Air (OTA).

Spre exemplu dacă o să cumperi alt telefon nou ce are cip inclus cu eSIM,te conectezi la rețea cu datele de logare după vechiul telefon cu eSIM.

eSIM a fost proiectat inițial pentru dispozitive foarte mici, pe care era necesar pentru a economisi spațiu (cum ar fi SmartWatch), dar deja a început să se implementeze pe smartphone de către marile companii.

Când va ajunge în România ?

Probabil nu prea curând,asta ar însemnă sa nu mai cumperi acea cartela de plastic ce reprezintă sim-ul pentru diferite companii cum ar fi Orange,Vodafone,Digi etc.

Imaginați-vă dacă ar fi implementată acestă funcție nu o să mai cumperi sim-ul fizic,deoarece poți trece de la o rețea la alta prin intermediul cip-ului eSim,așadar nu cred ca va fi o varianta prea convenabilă pentru operatorii de telefonie mobilă deoarece după cum bine știți fiecare companie de telefonie mobilă câștigă ceva bani și din vânzarea acestor sim-uri.

În viitor probabil dacă va deveni această metodă funcționabilă și în România presupun că se vor pune niște taxe echivalente cumpărării unei cartele sim la activarea funcție eSim,atunci când vei alege un operator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.