Cum se închide monitorul utilizând un shortcut de pe desktop în Windows 10

HometutorialMentenanta

Cum se închide monitorul utilizând un shortcut de pe desktop în Windows 10

De câteva zile mă gândesc cum să opresc numai monitorul fără să mai frec butonul de power al monitor-ului printr-un click sau o comandă. Să presupune

SpeedyFox un utilitar gratuit ce mareste viteza la browser
Cum activati autentificarea automata in Windows 10 chiar daca ai parola.
Castig de spatiu considerabil prin comprimarea sistemului de operare windows 10

De câteva zile mă gândesc cum să opresc numai monitorul fără să mai frec butonul de power al monitor-ului printr-un click sau o comandă.
Să presupunem că doriți să opriți ecranul laptopului atunci când utilizați un monitor extern sau pur și simplu aveți pc-ul deschis și vreți să opriți numai monitorul. Există mai multe metode pentru a o face ,folosind ScreenOff, puteți opri ecranul unui laptop, și să îl mențineți în funcțiune ,cu toate acestea, dacă nu doriți să utilizați un program dedicat și doriți în schimb să obțineți același rezultat folosind un clic de mouse, utilizați acest truc.

Ca atare o să realizăm o nouă scurtătură pe desktop în care o să adăugăm o comandă pentru powershell ce va acționa închiderea monitorului așadar această comandă este:

Comandă:

powershell.exe -Command "(Add-Type '[DllImport(\"user32.dll\")]public static extern int SendMessage(int hWnd,int hMsg,int wParam,int lParam);' -Name a -Pas)::SendMessage(-1,0x0112,0xF170,2)"

După închiderea monitorului trezirea acestuia se face prin apăsarea unei taste sau mișcarea mouse-ului.

Așdar pentru realizarea comenzii pe desktop și teste vezi în tutorialul video de mai jos:

TUTORIAL VIDEO

COMMENTS

WORDPRESS: 0