Alternative gratuite la Photoshop

0
15
Alternative gratuite la Photoshop

Oricine s-a preocupat vreodată de proiectarea site-urilor web a avut probabil nevoie să utilizeze software de editare a imaginilor la un moment dat sau altul. Pentru mulți ar putea apărea ca și cum ar exista doar una sau două opțiuni acolo. Opțiunea principală este un program scump de la Adobe numit Photoshop, care costă în jur de 285,37 €/an cu TVA, și alte câteva, cum ar fi PaintShop Pro și Pixelmator, care variază de la 39 USD până la 100 USD. Cu toate acestea, există alte două opțiuni puternice care sunt complet gratuite.

Gimp

Gimp reprezintă GNU Image Manipulation Program (GNU este un sistem de licențiere software gratuit). Cea mai bună caracteristică a Gimp este prețul său … gratuit. Acest software open source este o alternativă puternică la Photoshop , oferind posibilitatea de a crea desene grafice prin imagini de stratificare.

Are o bibliotecă extinsă de plug-in-uri care crește continuu, oferind noi caracteristici pentru manipularea grafică a imaginii. Unii dezvoltatori sau utilizatori ar putea crea un plug-in care face ca o fotografie să arate exceptional . Apoi puteți descărca aceste plugin-uri și le puteți folosi gratuit în versiunea dvs. de Gimp.

Gimp acceptă și formatul Adobe Photoshop pentru optiunea brushes. Acesta este un instrument puternic în cadrul aplicației, care în general facilitează realizarea unor imagini fine. Optiunea Brushes poate fi folosita în jurul grădinilor, literelor japoneze, imaginilor gotice, mașinilor sau aproape orice vă puteți imagina. Sunt un mod flexibil și puternic de a vă duce siglele sau imaginile site-ului web la nivelul următor.

Găsiți acest program la http://www.gimp.org.

Inkscape

Un alt program puternic și gratuit pentru crearea de imagini este Inkscape. Spre deosebire de Gimp, care este un program de manipulare a imaginilor bazat pe raster, Inkscape este un program de desenare vectorială. În timp ce Gimp este destinat editării fotografiilor în format jpg, png sau gif și cel mai potrivit pentru manipularea imaginilor fotorealiste, desenul vectorial al Inkscape este excelent pentru icoane, sigle și imagini mai desenate.

Programele de desenare vectorială se bazează pe construire, colorarea și manipularea formelor. Programele de raster precum Gimp sunt bazate pe pixeli și acest lucru înseamnă că atunci când scalați o imagine la o dimensiune mai mare sau mai mică, aveți riscul de a pierde fidelitatea imaginii. Programe precum Inkscape și amicii lor scumpi (Adobe Illustrator, Corel Draw) sunt instrumentul perfect atunci când doriți să creați sigle poate fi prezentate în mai multe dimensiuni diferite.

Majoritatea clipurilor care nu se bazează pe fotografii sunt create folosind un fel de program de desenare vectorială. Inkscape folosește extensia de fișier Scalable Vector Graphic (.svg), care este standard și înseamnă că fișierul dvs. grafic se va transfera cu ușurință către alte programe și va putea fi utilizat.

Găsiți acest program la Inkscape.org.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.