Creează documente text cu date sensibile criptate protejate prin parolă

0
15
Creează documente text cu date sensibile criptate protejate prin parolă

Crypto Notepad este un software gratuit care vă ajută să creați documente text criptate și protejate prin parolă pe Windows 10. Folosind acest software gratuit, vă veți proteja datele sensibile din fișierele text împotriva scurgerilor de date sau furtului ,acesta este un software portabil, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îl instalați pe computer (dacă totuși îl puneți în pc este bine să îl duceți în altă partiție ex: c:). îl veți lua cu dvs. spre exemplu pe un stick usb și îl veți rula pe orice computer. Software-ul este descărcat în format zip. După extragerea fișierului zip, veți găsi un fișier executabil în dosar. Faceți dublu clic pe acesta pentru a rula.

Crypto Notepad oferă cinci tipuri de algoritmi hash pentru criptarea fișierelor text, și anume MD5, SHA1, SHA256, SHA384, SHA512. În mod implicit, este setat la algoritmul de hash SHA1.
Odată documentul criptat nicio persoană nu poate citi fișierul criptat, deși convertește fișierul cnp în format txt schimbându-i extensia. La orice deschidere a fișierului cu wordpad ,word sau notepad++ va afisa textul în format criptat și va trebui să introducă parola pentru a decripta fișierul.

Pentru mai multe detalii vezi tutorialul video de mai jos:

TUTORIALE VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.