Cum măriți viteza incărcării website-urilor prin DNS

0
24
Cum măriți viteza incărcării

Cum măriți viteza incărcării

Schimbarea setărilor DNS poate avea un impact uriaș asupra vitezei zilnice de internet. In acest tutorial o să vedem cum să modificați corect setările DNS în vederea cresterii vitezei de navigare pe internet.

În ultimele două decenii, progresele tehnologice au îmbunătățit foarte mult viteza internetului. Conexiunile în bandă largă și fibră optică au creat rețele fulger în care puteți încărca suporturi de înaltă calitate în câteva secunde.

Aceasta nu înseamnă că nu există loc de îmbunătățire. Schimbarea setărilor DNS este adesea citată drept una dintre cele mai simple modalități de a accelera internetul. Deci, să aruncăm o privire la modul în care funcționează DNS și cum putem modifica setările DNS.

Ce este DNS?

Când introduceți adresa site-ului în browserul dvs., acesta trebuie tradus în adresa IP a site-ului web pentru a trimite și primi date. Domain Name Server (DNS) este echivalentul digital al unei agende de telefon și oferă o adresă IP pentru un anumit nume (URL).

De exemplu, dacă introduceți tutorialevideoit.ro în browserul dvs., serverul DNS îl transformă într-o adresă IP – în acest caz, 188.214.23.30. Cu peste un miliard de site-uri web pe Internet, menținerea unei liste atât de mari nu este practic. În schimb, serverul DNS stochează o serie de site-uri web. Dacă încercați să accesați un site care nu a fost încă salvat, serverul DNS va solicita intrarea de la alt server. Probabil serverul tău DNS-ul standard este furnizat de ISP-ul dvs. și nu se poate garanta că este cel mai bun server.

O chestiune de geografie 

Infrastructura bazată pe internet este un set de cabluri de cupru și fibră optică care conectează servere din întreaga lume. Aceste cabluri transmit date sub formă de unde electromagnetice la o viteză limitată de viteza luminii. Deși nu putem face nimic pentru a crește viteza respectivă, putem reduce distanța pe care trebuie să o parcurgă aceste unde.

Dacă serverul DNS este departe de dvs., acesta vă va afecta viteza de navigare. Cu toate acestea, realitatea internetului este mai complexă și te obligă să faci calcule simple la distanță. Google Public DNS este una dintre cele mai populare alternative de server DNS și folosește două adrese IP (8.8.8.8 și 8.8.4.4).
Aceste adrese sunt cunoscute sub numele de anycasts, iar multe servere din întreaga lume răspund la solicitările acestor adrese. Serverele care răspund la solicitări variază în funcție de condițiile de rețea și de trafic în timpul zilei.

Deși solicitările dvs. sunt trimise înapoi de la servere din întreaga lume, acesta este în mod constant unul dintre cele mai rapide servere DNS disponibile. Pentru a face acest lucru, au lucrat cu rețelele de livrare a conținutului (CDN) pentru a asocia datele de locație cu interogările DNS. În majoritatea cazurilor, dacă doriți să utilizați un server DNS canadian, CDN va presupune că vă aflați în Canada.

Google și OpenDNS conectează adresa dvs. IP la solicitările DNS. Aceasta înseamnă că datele sunt încărcate de la un server local, ceea ce vă accelerează întreaga conexiune la internet.

Cum se modifică setările DNS

În timp ce ISP-ul dvs. poate avea propriul server DNS, este posibil ca cea mai rapidă opțiune să nu fie disponibilă. În schimb, doriți să modificați setările DNS ale sistemului de operare. Există trei furnizori principali de DNS. Google DNS, OpenDNS și Cloudflare DNS.Cum se modifică setările DNS pe Windows 10

Pentru a vă schimba DNS-ul în Windows 10, accesați Panoul de control> Rețea și Internet> Rețea și partajare și faceți clic pe Modificare setări adaptor din stânga.
Aceasta deschide o listă cu toate dispozitivele de rețea disponibile. Sunteți conectat la Internet printr-un port Ethernet cu fir sau un adaptor Wi-Fi. În funcție de configurația dvs., faceți clic dreapta pe dispozitivul conectat la internet și selectați Proprietăți.

Accesati opțiunea intitulată Internet Protocol Versiunea 4 (TCP / IPv4) și faceți clic pe Proprietăți . Mergeti la opțiunea Utilizați următoarele adrese de server DNS .
În această zonă se poate introduce următoarele adrese IP, în funcție de furnizorul DNS pe care doriți să îl utilizați:

·Google DNS: 8.8.8.8, 8.8.4.4 (recomandat)
·Cloudflare IPv4: 1.1.1.1, 1.0.0.1
·OpenDNS: 208.67. 222.222, 208.67. 220.220

Faceți clic pe OK pentru a salva setările DNS IPv4. Puteți apoi să închideți toate ferestrele de setări restatrtati pc-ul si reveniți la navigarea web normală. Veți utiliza noi servere DNS dacă confirmați aceste setări.

TUTORIAL VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.