UltraWide Video soluție la display 21:9 fixare mod fullscreen Youtube

1
27
UltraWide Video soluție la display 21:9

UltraWide Video soluție la display 21:9

Acum câteva zile am achiziționat un monitor LG 29UM69G de pe Emag ,mai exact acesta fiind primul meu monitor ultrawide rezoluție 2k.

Am ales un monitor ultrawide deoarece poți lucra în același timp cu mai multe programe deschise cum ar fi Photoshop și Camtasia sau alte editoare video.

Când lucrezi la un videoclip pentru youtube folosești multe ferestre deschise și datorită dimensiunii monitorului având o lungime de 70 cm și o lățime de 20 cm îți permite să lucrezi cu toate pe același ecran și acesta fiind un motiv pentru care l-am ales.

După cum am spus toate bune și frumoase până când am intrat pe youtube ,hbo ,netflix și am observat că nu extinde imaginea sau videoclipurile în fullscreen potrivit pentru monitorul meu ultrawide ,in lateralele videoclipului când am extins ptr fullscreen apărea 2 fâșii negre în părți.

Nu am găsit nici o opțiune din meniul monitorului care să rezolve această problemă ,se pare că chrome și celalalte browsere nu au suport mai sus de ratia 21:9 ,așa că după lungi căutări pe internet am găsit o extensie simplă ce rezolvă ca prin farmec această problemă.

Extensia UltraWide Video se numește și are rolul ca ecranele mai mari decât media (de ex. 21: 9) să poată reda conținut video online care să se potrivească mai bine pe ecran în modul fullscreen.

Odată ce am pus extensia pe chrome a mers ca uns acum pot viziona videoclipurile la calitatea maximă și dimensiunea potrivită a monitorului.
Pentru celălalte browsere nu am testat însă am observat că există soluții și acolo cu extensii similare.

Așadar dacă vrei mai multe detalii despre instalare extensie și teste vezi tutorialul video de mai jos:

Tutorial Video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.