Handbrake comprimă video de la 133 MB la 24 MB

0
58
Handbrake

Handbrake comprimă video

În ultimi ani videoclipurile HD și 4 k ,pare să fie din ce în ce mai mari, ocupând hard disk-urile ,lățimea de bandă pe internet și email ,inițial fiind greu de trimis pe facebook ,whatsapp sau alte servicii sociale.Pentru acest caz va trebui să comprimăm cumva fișierul video ca să fie acceptat de aceste servicii așa că din fericire ,există o aplicație gratuită Handbrake cu care puteți comprima astfel încât să păstrati calitatea videoclipul.

Cum funcționează compresia video?

Filmele sunt alcătuite din imagini statice, o colecție de imagini statice cu mișcare rapidă care creează iluzia mișcării. Compresia folosește matematică inteligentă pentru a compara fiecare imagine cu următoarea, căutând zone ale imaginii care nu se schimbă. Algoritmii de compresie video ajută la încadrarea aceluiași videoclip într-un set de date general mai mic, luând în considerare pixelii care rămân constanți și înregistrând doar pixelii care se modifică.

Dar computerele, ca și oamenii, nu sunt perfecte. Dacă setați setările de compresie prea repede, automat va deveni lent și imaginea va deveni mai densă sau mai puțin detaliată (numite artefacte), ori dominată de culoare masiv care va fi amestecată într-un punct proeminent de pixeli curcubeu (numit bandă de culoare). Cu cât aplicați mai multă compresie, cu atât fișierul este mai mic, și aceste probleme sunt agravate.

Ar trebui să experimentați cu setări și metode de compresie pentru a determina cel mai bun echilibru între calitate și dimensiunea fișierului. Videoclipul comprimat arată mai bine și nu arată la fel de detaliat ca originalul necomprimat. Dar, cu setările potrivite, par atât de apropiate încât este greu să faci diferența.

Înainte de a comprima videoclipul, să vorbim despre câteva opțiuni de luat în considerare.

H.264 vs HEVC: Ce algoritm de compresie este mai bun?

H.264 s-a dovedit convertirea relativ rapid și poate comprima fișiere Blu-ray de înaltă definiție la mai puțin spațiu decât pe DVD. H.265 sau HEVC fac fișierul și mai mic, dar necesită multă putere de procesare pentru a descifra numărul necesar.În testele mele, H.264 și HEVC arătau foarte aproape de original, chiar și pe televizoarele cu ecran lat.Pe unele computere mai rapide, HandBrake oferă, de asemenea, codificatoare Google VP8 și VP9, ​​care sunt în general comparabile ca calitate cu H.264 și, respectiv, HEVC.)

Așadar in videoclipul de astăzi comprim un videoclip din tutorialele noastre de la 133 mb la 24 mb fără să se piardă prea mult din calitate.Aplicatia handbrake conține în mod standard o grămadă de presetări ce te va ajuta să micșorezi videoclipul din câteva clickuri ,dar pentru asta urmărește tutorialul video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.