Actualizare Windows 10 21H2

1
185
Windows 10 21H2

Windows 10 21H2

Actualizarea Windows 10 21H2 este acum disponibilă pentru toți utilizatorii, dar Microsoft dorește să treacă direct la Windows 11.

Windows 10 a suferit multe schimbări în cei șase ani de la prima lansare, dar aspectul și senzația de bază au rămas aceleași. Indiferent dacă alegeți un dispozitiv nou sau un dispozitiv care nu a fost actualizat de câțiva ani, experiența este aceeași pentru majoritatea.

În general, era de așteptat să se schimbe în 2021, schimbările majore în „Sun Valey” aducând modificări impresionante. Multe dintre aceste caracteristici au venit, dar într-o versiune nouă – Windows 11.

Este, de asemenea, un upgrade gratuit care face ca actualizarea potențială la Windows 10 21H2 să fie mai puțin interesantă. Acum este disponibil oficial pentru toți utilizatorii, dar trebuie discutate doar trei modificări minore – care este aceeași cu actualizarea din 21H2 la jumătate a acestui an.

Iată tot ce trebuie să știi:

Când a fost lansată actualizarea Windows 10 21H2?
Înainte de data programată, Microsoft a confirmat existența actualizării 21H2 într-o postare pe blog pe 15 iulie. Canalul Dev a fost folosit anterior în scopuri de testare, înainte de lansarea sa oficială în noiembrie 2021.

Actualizarea este introdusă încet pentru a satisface cererea, dar ar trebui să fie acum disponibilă pe toate dispozitivele Windows 10.

Va primi computerul meu Windows actualizarea 21H2?
Aproape sigur. Dacă computerul poate descărca actualizarea 21H1, nu există niciun motiv pentru care să nu poată obține versiunea 21H2. Deși Microsoft a actualizat cerințele hardware pentru Windows 11, nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la Windows 10.

Cât timp va fi acceptat Windows 10 21H2?
Așa cum se întâmplă adesea cu actualizările caracteristicilor Windows 10, Microsoft a dezvăluit când se va încheia suportul pentru versiunea 21H2: 13 iunie 2023.

Acest lucru este în conformitate cu media de 18 luni de asistență oferită în mod normal. Rularea oricărei versiuni neacceptate de Windows prezintă un risc uriaș de securitate – dispozitivul dvs. va fi vulnerabil la erori, viruși sau programe malware. Dacă se întâmplă acest lucru, nu există nicio garanție că Microsoft va lansa remedierea oficială. Cu toate acestea, termenul limită al versiunii anterioare se apropie. Actualizarea 20H2 (sfârșitul anului 2020) nu este acceptată după 10 mai 2022, așa că este important să actualizați acum. Suportul pentru actualizarea 21H1 (începutul lui 2021) se va încheia și pe 13 decembrie 2022.

Rețineți că Windows 10 în sine va continua să fie suportat până în octombrie 2025. Microsoft îndeamnă utilizatorii să cumpere Windows 11 acum, dar nu trebuie să fie pentru o perioadă.

Actualizare Windows 10 21H2 aduce funcții noi
Din octombrie 2020, avem idee că o actualizare majoră a Windows este în curs de desfășurare. Pentru cea mai mare parte a anului 2021, se așteaptă ca acesta să ajungă sub forma unei actualizări la Windows 10 21H2. Cu toate acestea, în doar câteva luni, Microsoft Windows 11 a fost ridiculizat, anunțat și lansat.

Acesta este punctul culminant al proiectului „Sun Valley” la care Microsoft a lucrat în cea mai mare parte a anului trecut, așa că aproape toate caracteristicile interesante vor veni cu această nouă versiune de Windows.

Acest lucru nu înseamnă că Windows 10 nu va primi o atenție suplimentară și că Microsoft va continua să facă upgrade la 21H2. Cu toate acestea, acest lucru poate încheia cea mai recentă actualizare a caracteristicilor Windows 10, deși sistemul de operare va continua să fie acceptat oficial până în 2025.

În aceeași postare oficială pe blog ca mai sus, Microsoft a anunțat trei noi funcții de note:

-S-a adăugat suport pentru WPA3 H2E pentru o mai bună securitate Wi-Fi
-Windows Hello for Business acceptă modele de implementare simplificate fără o parolă pentru a obține o stare de implementare după pornire în câteva minute
-GPU pe Windows pentru Linux (WSL) și Azure IoT Edge pentru Linux pe Windows (EFLOW) suport pentru învățarea automată și alte fluxuri de lucru intensive din punct de vedere computațional
Aceste caracteristici sunt utile, dar probabil că nu contează cum folosiți computerul cu Windows 10 în fiecare zi.

Într-o postare oficială pe blog care a fost folosită pentru a anunța actualizarea, Microsoft a confirmat, de asemenea, că veți beneficia de un proces de instalare mai rapid dacă utilizați deja versiunea 2004 (mai 2020) sau o versiune ulterioară.

După cum se explică în următoarea postare de blog , au fost remediate mai multe erori și există o problemă cunoscută cu soluția propusă la momentul scrierii:

Pagina de setări Windows Update poate să nu mai răspundă după ce descărcați actualizarea opțională. Dacă îl întâlniți, închideți și deschideți pagina de setări Windows Update
Articolul How-To Geek (bazat pe Insider Build din februarie 2021 sugerează că vor exista mult mai multe funcții, deși a trecut mult timp de la anunțul Windows 11. Postare pe blog, sau dacă vom aștepta mai mult.
-DNS la nivelul întregului sistem prin HTTPS – DNS îmbunătățește confidențialitatea și îmbunătățește securitatea prin criptarea interogărilor DNS care apar de obicei de fiecare dată când lansați un site web. În prezent, acest lucru este disponibil numai în browsere precum Google Chrome, Microsoft Edge și Mozilla Firefox.
-Opțiunile DNS mutate în Setări din Panoul de control – Panoul de control se va opri treptat, aceste opțiuni vor merge în meniul Setări generale.
-Notificări de lansare – De fiecare dată când porniți sau opriți computerul, veți primi o notificare care vă va spune ce programe sunt setate să se lanseze de fiecare dată când porniți. Dacă nu doriți să utilizați această funcție, accesați Setări > Aplicații > Pornire, dar aveți opțiunea de a dezactiva aplicațiile pe care nu doriți să le porniți automat.
-Nou Emoji Selector – Design Emoji actualizat, Bibliotecă GIF care poate fi căutată, Integrare cu istoricul Clipboard (încă disponibil din Tasta Windows + Comandă rapidă V)
-WindowsDictation a fost redenumit WindowsVoiceTyping. Se spune că este „optimizat pentru utilizarea tastaturii tactile” și oferă mai multe semne de tastare automată și o experiență de tastare mai stabilă.
-Pictograme noi – Setări, Securitate Windows, Captură și schiță, Note lipicioase sunt toate gata pentru pictogramele actualizate.
-Notificare de sănătate a stocării – Dacă dispozitivul dvs. are un SSD NVMe, Windows 10 vă poate notifica acum când stabilește că există riscul de a se strica.
-Opțiuni de gestionare a discurilor din Setări – Anterior disponibil doar printr-un instrument separat, Gestionarea discurilor este acum disponibilă în Sistem > Stocare > Gestionare disc și volum.
-Dezvoltatorii Linux vor fi bucuroși să audă că software-ul Linux din Windows 10 acceptă acum GPU-uri complete. Subsistemele Windows pentru Linux (WSL) sunt, de asemenea, mai ușor de instalat și actualizat, iar fișierele Linux pot fi accesate din File Explorer.
-Setări grafice îmbunătățite pentru mai multe GPU – Dacă computerul dvs. are mai multe plăci grafice, puteți seta GPU-ul implicit de înaltă performanță în Windows 10. De asemenea, puteți configura o placă grafică pe care să o utilizați pentru o anumită aplicație.

Tutorial Video

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.