Avira Free Antivirus foarte eficient și în 2022

0
98
Avira Free Antivirus 2022

Avira Free Antivirus

Avira Antivirus este un program antivirus german cu 500 de milioane de utilizatori în întreaga lume. Farmecul său constă în simplitatea sa, în numeroasele funcții și în versiunea gratuită care îți permite să-l încerci fără a cheltui un cent. Avira Antivirus oferă, de asemenea, rate bune de detectare a programelor malware și protecție în timp real.

Cât de sigur este Avira Antivirus?
Fără îndoială, Avira este unul dintre cele mai sigure servicii antivirus de pe piață. De la popularitatea sa la începutul anilor 2000, Avira a câștigat numeroase premii pentru rata excelentă de detectare a malware-ului.

Caracteristici de securitate Avira
Fila Securitate afișează cele mai importante funcții ale Avira Antivirus. Aici mergeți dacă doriți să vă scanați computerul pentru malware.

Ecranul principal Avira Free Antivirus
Deși nu toate funcțiile sunt disponibile pentru utilizatorii Avira Free, mai sunt încă multe de descoperit. Pentru a debloca toate funcțiile de securitate, trebuie să achiziționați una dintre versiunile plătite de Avira.

Scanner de virus
Puteți alege dintre două opțiuni de scanare: Scanare completă și Scanare rapidă.

O scanare completă scanează întregul computer, găsind chiar și cele mai obscure zone ale sistemului, în timp ce o scanare rapidă scanează doar cele mai vulnerabile zone ale computerului.

Tipuri de scanare antivirus Avira
Există și o secțiune numită Managementul analizei. Aici puteți urmări scanările care au fost deja efectuate pe dispozitivul dvs. Această filă vă permite, de asemenea, să programați scanări personalizate. Tot ce trebuie să faceți este să selectați folderele pe care doriți să le scanați pentru malware și să setați scanarea să ruleze zilnic, săptămânal sau lunar.

Protectie in timp real
Toate versiunile Avira Antivirus oferă protecție în timp real împotriva programelor malware.

Această funcție monitorizează și scanează toate fișierele pe care le accesați, copiați sau manipulați în alt mod și vă spune dacă sunt în siguranță sau infectate. La un pericol, Avira Antivirus nu permite fișierelor suspecte să facă modificări pe dispozitiv. De asemenea, sunt afișate notificări.

Mai sunt acum trei opțiuni în fila Securitate, dar le puteți activa doar dacă aveți una dintre versiunile plătite de Avira. Să vedem dacă merită sau nu banii tăi (la urma urmei, acesta este scopul acestei recenzii Avira).

Securitatea retelei
Această caracteristică previne amenințările precum phishingul și spam-ul și programele malware, cum ar fi hackerii de browser. Dacă întâlnești articole suspecte în timpul navigării, Avira va opri imediat amenințarea. Este o idee bună să păstrați întotdeauna această funcție activată, deoarece uneori chiar și site-urile aparent sigure pot fi infectate.

Protecția e-mailului
Această caracteristică vă protejează împotriva virușilor din atașamente. Desigur, un lucru de reținut este să nu deschideți niciodată atașamentele de e-mail ale străinilor. Cu toate acestea, uneori, prietenul tău îți poate trimite accidental un fișier infectat (mai ales dacă nu ai instalat un antivirus bun).

Protecție ransomware
Dacă nu știți ce este ransomware-ul, veți fi notificat după cum urmează: Nu vreau să primesc ransomware. Mai simplu spus, este un program rău intenționat care criptează fișierele și solicită o răscumpărare pentru a le debloca.

Îl puteți accesa prin e-mail sau prin link-uri și atașamente de chat, dar îl puteți descărca și de pe site-uri infectate.

Pentru a preveni acest lucru, Avira Antivirus detectează ransomware-ul înainte de a deveni activ și vă protejează dispozitivul de blocarea completă.

Este demn de remarcat faptul că unele teste au arătat că Avira este foarte fiabil împotriva acestor amenințări. Acest software antivirus detectează, de asemenea, cele mai recente tipuri de ransomware, deoarece baza sa de viruși este actualizată în mod constant.

Carantină
Dacă Avira detectează un fișier ca fiind o amenințare, îl criptează și îl trimite în folderul Carantină. În acest fel, fișierul potențial infectat nu va putea deteriora dispozitivul dvs.

Pentru a șterge un fișier din acest folder (și de pe computer sau smartphone), trebuie să îl ștergeți manual. În caz contrar, Avira Antivirus îl va stoca acolo pe o perioadă nedeterminată.

Cu toate acestea, dacă sunteți 100% sigur că fișierul este sigur (deoarece Avira găsește uneori rezultate false pozitive), îl puteți returna în locația inițială. Pentru a împiedica Avira să-l vizeze, trebuie să îl setați ca excepție pentru a-l exclude de la următoarea scanare.

Actualizare de software
Actualizările software sunt o caracteristică plătită a software-ului Avira Antivirus.

Sistemul caută aplicații învechite și sugerează actualizări. Chiar dacă utilizați doar Avira Free Security Suite, vă va spune despre programele periculoase. Cu toate acestea, versiunea gratuită a software-ului de actualizare Avira nu actualizează aplicațiile mai vechi. Trebuie să achiziționați unul dintre pachetele premium pentru a rula actualizarea.

Actualizați software-ul Avira Antivirus
Această caracteristică este un alt motiv pentru a cumpăra versiunea plătită a Avira Antivirus. Menținerea programelor actualizate reduce riscul de infecție și breșe de securitate.

Firewall
Toate versiunile de Avira Antivirus oferă funcționalitate firewall. Totuși, nu este un firewall suplimentar – Avira vă permite să gestionați Windows Firewall doar prin aplicația sa.

Deși această caracteristică poate părea puțin inutilă la început, poate fi cu adevărat utilă. Acest lucru se datorează faptului că interfața Avira este foarte intuitivă și ușor de utilizat și nu trebuie să căutați în fila Securitate Windows pentru a afla cum să dezactivați sau să activați firewall-ul.

Phantom VPN
Una dintre cele mai interesante caracteristici ale Avira Free Security este VPN-ul său gratuit. Este rapid, ușor de utilizat și vă puteți conecta la cel mai apropiat server cu un singur clic.

Ecran Avira Antivirus VPN
Din păcate, este limitat la 500 MB pe lună. Sigur, este util în caz de urgență, dar datele nu durează mult. Dacă îl utilizați zilnic, luați în considerare actualizarea software-ului Avira.

Pe lângă datele limitate, versiunea gratuită a Avira Phantom VPN nu vă permite să alegeți o locație atunci când vă conectați la un alt server. Acest lucru se datorează faptului că se conectează doar la cel mai apropiat server.

Manager de parole
După procesul de instalare, veți observa că Avira Free Security vine cu o extensie gratuită numită Avira Password Manager.

Acest manager de parole este de mare ajutor dacă te-ai săturat să ții evidența acreditărilor tale de conectare în toate conturile tale. Tot ce trebuie să faceți este să vă amintiți o parolă principală și Avira va completa orice altceva.

În plus, extensia generează automat parole sigure și de încredere pentru noile tale conturi și sincronizează acreditările pe toate dispozitivele tale. Autentificarea cu doi factori poate fi, de asemenea, activată. Rețineți că acest manager de parole nu ține evidența lucrurilor precum informațiile de completare a formularelor.

Avira Password Manager funcționează cu Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge și Opera.

Distruge fișierul
Știați că atunci când ștergeți un fișier sensibil de pe computer, hackerii îl pot recupera?

Pentru a evita acest lucru, puteți utiliza Avira Antivirus Shredder. Aceasta este o caracteristică încorporată în toate versiunile de Avira, inclusiv în versiunea gratuită.

Doar trageți și plasați fișierul pe care doriți să îl ștergeți definitiv, iar tocatorul se va ocupa de restul. Amintiți-vă că aceasta este o operațiune permanentă – nu puteți recupera niciodată un fișier șters, așa că alegeți cu înțelepciune. Setări pentru informații personale
Aici puteți aplica recomandări sau setări personalizate de confidențialitate pe dispozitivul dvs. Pe scurt, acest lucru împiedică Microsoft să colecteze și să utilizeze informațiile dvs. personale.

Setări de confidențialitate Avira Antivirus
Setările recomandate sunt pentru a bloca urmărirea anunțurilor, a dezactiva urmărirea locației și a păstra activitatea privată. Puteți aplica sau dezactiva oricând această setare.

De asemenea, puteți ajusta setările de confidențialitate. Acest lucru mărește și mai mult sfera informațiilor pe care le puteți ascunde (inclusiv istoricul dvs. de navigare).

Caracteristicile de performanță ale Avira
Utilizarea corectă a Avira poate îmbunătăți considerabil performanța dispozitivului dvs. Explorați fila Performanță din această secțiune a revizuirii Avira Antivirus pentru a vedea funcțiile care pot ajuta la prelungirea duratei de viață a bateriei.

Optimizator
Optimizatorul Avira vă curăță dispozitivul detectând și ștergând toate fișierele și modulele cookie inutile.

Optimizare antivirus Avira
Drept urmare, vă veți bucura de un computer mult mai rapid, mai ales dacă amânați de mult timp curățenia de primăvară.

Economie de baterie
Este posibil să observați că durata de viață a bateriei laptopului sau smartphone-ului dvs. devine din ce în ce mai scurtă în timp. Și Avira Antivirus are o soluție pentru asta.

Battery Saver de la Avira vă ajută să vă măriți durata de viață a bateriei optimizând câteva lucruri ici și acolo. Când este activat, estompează ecranul, închide aplicațiile inutile, previne actualizările și blochează notificările prin atingere cu detectarea locației.

Avira free antivirus
Iată ce obțineți când descărcați versiunea gratuită a Avira Antivirus:

-Scanare antivirus
-protectie in timp real
-VPN cu 500 MB alocație lunară de date
-Carantină de fișiere
-Supliment Avira Safe Shopping
-Avira Password Manager
-Distrugerea documentelor

După cum puteți vedea, Avira Free este o soluție antivirus decentă. Oferă multe funcții suplimentare care fac navigarea mai ușoară, inclusiv pluginuri utile și un VPN.

Și iată cea mai bună parte: Avira Free folosește aceleași tehnici de detectare a malware ca și versiunile plătite, astfel încât să fii sigur că computerul tău este protejat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.