Personalizați data ,ora în bara de activități Windows 11

0
91
Data ,ora în Windows 11

Data, ora în Windows 11

Ca utilizator de Windows 11, cu siguranță îți va plăcea ideea de a personaliza totul după bunul plac. Afișarea datei și a orei în bara de activități după personalizările mele este unul din mofturi care pare să fie de ajutor deoarece este ceea ce vedeți de fiecare dată când vă uitați la ecranul computerului.

De regulă formatul standard al datei este de genul 06.05.2022 iar eu o modific în acest format vineri, 06 mai 2022
sincer îmi place să văd exact ziua luna în text ca si atunci când treci cu săgeata de la mouse peste dată.

Ca să facem aceste modificări ar trebui să deschideți comanda Run cu Win+R sau pur și simplu click dreapta pe iconița windows și apoi accesăm Run ,în această căsuță scrieți intl.cpl și apăsați Enter.

După cele de mai sus se va deschide o fereastră numită Region (Regiune) mai departe accesăm Additional settings apoi click pe Date.

Aici observăm formatul standard fiind de genul dd:MM:yyyy aceasta fiind varianta prescurtată de genul 06:05:2022 initial ar fi cam așa:

d = zi ex: 6
dd = zi ex: 06
ddd = zi ex: vin.
dddd = zi ex: vineri
M = lună ex: 5
MM = lună ex: 10
MMM = lună ex: oct
MMMM = lună ex: octombrie
yy = an ex: 22
yyyy = an ex: 2022

Pe baza scurtăturilor de mai sus compunem și noi una în căsuța Short date așadar pentru a avea data de genul vineri, 6 mai 2022 ar trebui să scriem acolo ceva de genul:

dddd, d MMMM yyyy

sau prescurtat

ddd, d MMM yy
(prescurtat ar veni cam asa vin, 6 oct 22 )

Ideea este că puteți personaliza cum doriți dacă consultați mai bine scurtăturile de mai sus ,după ce ați introdus varianta propusă faceți click pe Apply.

Dacă nu vă convine oricând apăsați butonul reset și se va resta la setările defaultale sistemului ,pentru mai multe detalii vă rugăm urmați pașii din tutorialul video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.