Windows 8.1 se apropie de finalul suportului în 2023

0
77
Windows 8.1

Windows 8.1

Dacă încă utilizați Windows 8.1, este timpul să treceți la Windows 10 sau Windows 11. Acest lucru se datorează faptului că Windows 8.1 se apropie de data de sfârșit de asistență și, odată ce se întâmplă acest lucru, utilizatorii nu ar trebui să aștepte mai mult pentru a primi actualizări de securitate.

Se poate reamintim că suportul general pentru Windows 8.1 s-a încheiat pe 9 ianuarie 2018, dar suportul extins a început de atunci. Cu toate acestea, pe 10 ianuarie 2023, Microsoft a spus că va pune capăt oricărei asistențe. Prin aceasta, compania încurajează utilizatorii sistemelor de operare mai vechi să ia măsurile necesare.

”10 ianuarie 2023, este ultima zi în care Microsoft va oferi actualizări de securitate și asistență tehnică pentru computerele care rulează Windows 8.1. Vă contactăm acum pentru a vă mulțumi pentru loialitate și pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru ceea ce urmează.”

Pentru a-i face pe oameni să conștientizeze faptul că Windows 8.1 se apropie de sfârșit, Microsoft a decis să actualizeze sistemul de operare pentru a afișa un mesaj la pornire în care se spune că sistemul de operare se va încheia în ianuarie 2023.

Notificarea este livrată prin Actualizarea cumulativă Windows 8.1 KB5015874, care este livrată și cu programul EOSnotify.exe conceput pentru a afișa un avertisment după fiecare lansare.

După ce a văzut notificarea, utilizatorul are două opțiuni pentru a continua, pot alege să-i amintească mai târziu pentru a vedea mesajul din nou în 35 de zile sau pot face clic pe Amintește-mi după data de încheiere a asistenței pentru a vedea din nou avertismentul când sistemul de operare ajunge la sfârșitul liniei de asistență.

Utilizatorii de dispozitive Pro și Enterprise cu Windows Embedded 8.1 Industry Enterprise și Windows Embedded 8.1 Industry Pro nu vor vedea această notificare.

În acest moment, versiunea actuală este Windows 11, dar, în mod interesant, în timp ce Microsoft face reclamă la upgrade-uri gratuite pentru doar un an, puteți încă activa Windows 11 cu orice cheie Windows 7, 8.1 sau 10.

Da, asta înseamnă că puteți folosi în continuare cheia Windows 7 sau 8.1 pentru a activa Windows 10. Deoarece Windows 11 acceptă doar un subset de hardware Windows 10, iar hardware-ul Windows 8.1 va funcționa numai cu Windows 10.

Cu toate acestea, cu Windows 10, veți avea suport în continuare până în 2025, oferind computerului dvs. încă câțiva ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.