Accelerează ratele de transfer pentru fișiere în unitatea hard disk externă

0
112
Accelerează ratele de transfer

Accelerează ratele de transfer hdd

Dacă vă confruntați în mod frecvent cu o viteză de transfer de date lentă sau dacă procesul se blochează și se oprește de mai multe ori în timpul procesului de transfer, atunci puteți utiliza acest pașii de mai jos. Aceste câteva soluții populare ar trebui să fie o bună modalitate de a crește viteza de transfer de date pe un computer desktop sau laptop. După ce ați încercat aceste soluții, este posibil ca apoi să vă confruntați cu o viteză mai bună de transfer de date pe o unitate de disc extern.

Accelerați transferul de date pe hard disk-ul extern

Pentru a crește viteza de descărcare a hard disk-ului extern pe un sistem de operare Windows, puteți încerca această soluție:

Opțiunea de performanță mai bună ar trebui să fie setată pentru unitatea hard disk externă.

Să urmărim soluțiile câte una.

 1. Setați „Better performance option” (Opțiune de performanță mai bună) pentru unitatea hard disk externă.
 2. Conectare la portul USB 3.0/3/1
 3. Închideți programele ce rulează
 4. Conversia hard disk-ului extern în sistemul de fișiere NTFS
 5. Curatați hard disk-ul extern.
 6. Utilizați un instrument de copiere rapidă a fișierelor
 7. Formatați hard disk-ul extern

1.Setați o opțiune de performanță mai bună pentru unitatea hard disk externă

Un expert a explicat care sunt cele mai bune setări Windows pentru transferul de date de pe hard disk-uri externe. În mod implicit, sistemul de operare Windows păstrează modul prestabilit care dezactivează operațiunile de memorare în memoria cache a scrierii pe disc, ceea ce poate împiedica viteza de transfer a datelor. Cu toate acestea, puteți schimba această setare în modul personal „Optimizat” pentru a face unitatea de hard disk externă sau USB pentru o performanță mai bună și pentru a experimenta o viteză mai bună de transfer de date.

Urmați pașii de mai jos:

 • Deschideți instrumentul Disk Management pe computerul dumneavoastră.
 • Din secțiunea din stânga, faceți clic dreapta pe unitatea externă.
 • Faceți clic pe caseta de selectare „Properties
 • În fereastra Properties selectați Hardware apoi selectați hardul extern din listă și click pe fila Properties aici click pe  „Policies” (Politici).
 • În secțiunea Removal policy, alegeți opțiunea Better performance.
 • În cadrul politicii de memorare în cache, selectați opțiunea Enable write caching on the device (Activare cache pe dispozitiv)
 • Apăsați butonul OK
 • Închideți instrumentul Disk Management.

2.Conectare la portul USB 3.0/3.1

Dacă aveți un hard disk extern USB 3.0/3.1 și îl conectați la sistemul dvs. cu un port USB 2.0, veți observa probabil o diferență în ceea ce privește viteza de copiere sau de transfer a fișierelor. Veți observa că vitezele pe care le veți obține de la porturile USB 3.0/3.1 sunt mai mari decât cele ale porturilor USB 2.0. Acest lucru se datorează unei ușoare îmbunătățiri a tehnologiei de transfer USB.

Fiți mereu atenți la porturile de pe laptop/desktop – dacă are un logo albastru sau negru și cuvântul „SuperSpeed” sau litere roșii, este un port USB3.0/3.1. Conectați hard disk-ul extern la portul SuperSpeed de pe laptop.

3.Închideți programele ce rulează

Dacă hard disk-ul extern este folosit pentru mai multe lucruri, cum ar fi vizionarea de videoclipuri, descărcarea de ceva sau scanarea pentru viruși, atunci procesul de transfer va consuma mai mult timp. O alocare mai mare de fișiere pe hard disk poate afecta viteza de transfer, așa că reduceți cele pe care le veți descărca sau încărca folosind un hard disk extern.

4.Conversia hard disk-ului extern în sistemul de fișiere NTFS

Conversia sistemului de fișiere în sistemul de fișiere Windows NT (NTFS) va face ca fișierele dumneavoastră să fie mult mai sigure, mai lizibile și mai rapide. Acest sistem utilizează blocarea deschisă. FAT32 și exFAT utilizează blocarea fișierelor, care este bună pentru unitățile mici, dar este inadecvată pentru unitățile de capacitate. NTFS este mai eficient și acceptă chiar și fișiere de mari dimensiuni.

Dacă doriți să măriți viteza de transfer a datelor, ar fi mai bine să schimbați din FAT32 sau exFat a hdd-ului în sistemul de fișiere NTFS înainte ca acesta să fie plin. Deoarece există posibilitatea ca datele să se piardă, asigurați-vă că aveți o copie de rezervă a hard disk-ului extern pe care să vă puteți baza. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să creați o copie de rezervă. Odată ce copia de rezervă este creată, ar trebui să puteți converti hard disk-ul extern la sistemul de fișiere NTFS prin executarea acestei comenzi în command prompt:

Convert DRIVELETTER: /fs:ntfs

Odată ce ați pus comanda înlocuiți DRIVELETTER cu litera reală a unuia dintre hard disk-urile externe pe care vreti sa il convertiti in NTFS pentru a executa cu succes comanda. Următoarele sunt instrumente gratuite care pot sprijini, de asemenea, conversia FAT32 la NTFS: utilitarul Windows Disk Management și EaseUS Partition Master (ediția gratuită) care validează faptul că litera de unitate este semnificativă .

5.Curatați hard disk-ul extern.

Dacă unitatea de hard disk externă este plină (foarte puțin spațiu), aceasta ar putea afecta foarte mult viteza de transfer a datelor. Brusc, ar putea exista resturi de date și rămășițe de date care să afecteze performanța hard disk-ului extern. În afară de aceasta, ar putea exista unele fișiere nedorite și alte date care ar face ca funcționarea hard disk-ului extern să fie lentă. Așadar, renunțați la datele distrase și la fișierele achiziționate. Enumerați fișierele mari sau alte obiecte de date pe care le aveți pe hard disk-ul sau stocarea externă, apoi, pentru un risc, fie ștergeți-le și obligați-le la o altă stocare, fie transmutați informațiile mai puțin importante în alte fișiere de date. Împreună cu aceasta, ați putea utiliza, de asemenea, un software de curățare a resturilor pentru a obține un spațiu liber pe unitatea de disc pentru a permite optimizarea discului și a ajuta la performanță.

6.Utilizați un instrument de copiere rapidă a fișierelor

În sistemul de operare Windows, procesul tradițional de copiere a fișierelor este robust și funcționează bine, în special atunci când copiați și mutați fișiere de pe o unitate flash USB sau de pe un hard disk extern pe computer și viceversa. Uneori, însă, acesta nu este adecvat. Pentru a face procesul compatibil, puteți utiliza pur și simplu unul dintre programele gratuite de copiere rapidă a fișierelor, cum ar fi TeraCopy.

7.Formatați hard disk-ul extern

Deși formatarea hard disk-ului extern vă poate ajuta să reduceți încetinirea vitezei de transfer, stresul nu ar trebui să fie suficient pentru a vă opri. Ceea ce este mai crucial este că ar trebui să faceți o copie de rezervă a hard disk-ului extern cu o varietate de opțiuni de stocare sigure. Formatarea hard disk-ului extern va reseta lucrurile. Vă va șterge personalizările la setările de accesibilitate, va șterge lucrurile pe care le-ați scris pe unitate și va transforma unitatea în altceva, cum ar fi formatul de fișiere exFAT sau sistemul de fișiere FAT32. Găsirea setărilor pentru sistemul de fișiere pe care îl doriți și efectuarea unei copii de siguranță a hard disk-ului extern este mai crucială – formatarea poate fi făcută direct în sistemul NTFS pe care il poti alege odată cu formatarea.

De asemenea se paote folosi procesul de defragmentare aplicabila pentru hdd si pentru ssd am facut un articol AICI dacă te interesează ,însă pentru mai multe detalii vezi tutorialul video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.