Ce este AMPPS și cum se utilizează în Windows 11

0
75
Ce este AMPPS

Pentru a găzdui bloguri WordPress ca CMS, puteți instala AMPPS pe Windows 11/10. Acest lucru vă permite să testați și instalați diferite CMS-uri ca WordPress ,Joomla .De asemenea, puteți instala diverse programe CMS pentru a testa și a vedea cum funționează.

Unele instalări automate direct din cpanel AMPPS sunt pentru premium ,dar se poate face instalare în mod manual adăugând fișierele cms pe care vrem sa le instalăm direct în folderul root C:\Program Files\Ampps\www\ din localhost apoi facem instalarea din localhost ex: http://localhost/worpress/wp-admin/install.php

Ce este AMPPS ?

În primul rând, AMPPS este un pachet care vă permite să creați o bază de date pe un computer. În plus, puteți facilita instalarea tuturor aplicațiilor populare PHP, Perl, Python și MySQL prin utilizarea pachetului software preambalat.

Care este utilizarea AMPPS?

Pentru a putea instala un CMS precum WordPress, Drupal, FlatPress, MyBB, Vanilla etc., veți avea nevoie de aceste utilități pentru a instala aplicația în testarea locală. În cazul în care trebuie să testați multe lucruri înainte de a instala un CMS într-un site web live, veți avea nevoie de AMPPS pentru a utiliza WordPress în testarea locală.

CMS disponibil pentru AMPPS

AMPPS dispune de peste o sută de biblioteci pe care le solicită majoritatea sistemelor de gestionare a conținutului de nouă generație. Atâta timp cât vă construiți site-ul special cu AMPPS, aveți șanse destul de mari să solicitați instrucțiuni, iar AMPPS le va adăuga în orice loc pe care îl vizitați. Fie că doriți un site de socializare, o bază de date pentru jocuri, un site de comerț electronic sau orice altceva, AMPPS are șanse destul de mari să vă ajute.

Cum se instalează AMPPS Stack pe Windows 11

Pașii pentru instalarea AMPPS Stack pe Windows 11/10 sunt:

 1. Descărcați programul de instalare AMPPS Click Aici.
 2. Deschideți programul de instalare și faceți clic pe butonul Next (Următorul)
 3. Sunteți de acord cu termenii și condițiile
 4. Faceți clic pe butonul Install (Instalare).
 5. Pentru a instala Visual C++ 2015-2019, vă rugăm să faceți clic pe butonul Instalare.
 6. Reporniți calculatorul.
 7. Faceți dublu clic pe pictogramă pentru a deschide AMPPS.
 8. Faceți clic pe butonul „Add to squad” pentru a instala aplicațiile.
 9. Pentru a afla mai multe despre acești pași, vizionați tutorialul video din articol.
 10. Pentru a instala programul de instalare Ampps, mai întâi, în timpul descărcării Windows, descărcați pachetul AMPPS conform instrucțiunilor de pe site din fila Download.
 11. Faceți dublu clic pe fișierul descărcat pentru a începe procesul de instalare.
 12. În continuare, trebuie să acceptați termenii și condițiile, apoi să încercați să instalați pachetul Visual Studio 2015 redistribuibil pentru un executabil pe 64 de biți. Această pregătire ar trebui să se întâmple, după care veți putea încerca să vă construiți aplicația de programare.
 13. După restart, trebuie să activați toate aplicațiile necesare, cum ar fi PHP, Softaculous, MySQL phpMyAdmin, Apache, MAMP, etc. Pentru aceasta, faceți clic pe butonul Continue (Continuare).
 14. Ca pas final, faceți clic pe butonul Allow (Permiteți) pentru a permite aplicației ca traficul de intrare și ieșire să treacă prin firewall.

După ce ați terminat de instalat serverul media pe AMPPS, puteți naviga la http://localhost/ampps pentru a gestiona și instala orice CMS. Cu AMPPS, nu trebuie să descărcați fișierul de instalare al oricărui CMS, așa cum se întâmplă cu un server bazat pe WAMP. În schimb, puteți lansa pur și simplu secțiunea \Server\Loader pentru a accesa setările CMS pentru a instala orice CMS care se potrivește nevoilor dumneavoastră.

Cum se instalează WordPress pe AMPPS

 1. Deschideți http://localhost/ampps în browserul dumneavoastră”.
 2. Faceți clic pe secțiunea Bloguri.
 3. Faceți clic pe butonul WordPress.
 4. Faceți clic pe Metoda de instalare.(numai premium) însă exista și varianta free prin metoda clasică adăugân fișierele wordpress după ce le-ati descarcat de pe site oficial în root C:\Program Files\Ampps\www\ din localhost.
 5. Introduceți URL-ul de instalare a site-ului, numele site-ului, numele de utilizator sau parola, etc.
 6. Faceți clic pe butonul Install (Instalare).
 7. Să mergem să aflăm acești pași în detaliu.
 8. Dacă aveți deja instalat AMPPS, deschideți browserul și accesați http://localhost/ampps. În cazul în care nu este instalat, trebuie mai întâi să îl instalați și să deschideți pictograma AMPPS din tava de sistem.
 9. După aceea, extindeți secțiunea Bloguri și faceți clic pe opțiunea GhostMotion WordPress.
 10. În continuare, puteți introduce detalii, cum ar fi locația dvs., URL-ul de instalare, numele site-ului, descrierea, numele de utilizator și parola.
 11. Faceți clic pe butonul Install (Instalare) pentru a începe instalarea.

Puteți rula AMPPS pe Windows împreună cu Windows 10/11 prin instalarea aplicațiilor corespunzătoare și deschiderea http://localhost/ampstore în browser. După aceea, trebuie să rulați toate programele utilitare pentru a începe instalarea. Aceasta poate include instalarea site-urilor cloud, a serverelor virtuale, a bazelor de date, a serverului SMTP, a SSL și a Apache.

Mai multe detali despre instalare vezi tutorialul video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.