De cât spațiu am nevoie pentru a instala Windows 10/11

0
143
Windows 10/11

Windows 10/11

Utilizatorii de Windows se tem să afle detaliile instalării Windows. Și, deși puteți alege o dimensiune a unității C de 60 GB pentru o instalare, ce se întâmplă dacă aveți nevoie de mai mult spațiu de stocare sau pur și simplu aveți o colecție mare de muzică și videoclipuri? În acest caz, modificarea dimensiunii partiției poate fi stresantă. Vă vom ajuta să vă dați seama cum să instalați Windows și care sunt limitele configurațiilor de stocare.

Atunci când Windows 10/11 este instalat, puteți fie să instalați utilizând discul de recuperare, fie să formatați mai întâi. În ambele cazuri, Windows va suprascrie fișierele existente cu cele nou instalate. Ca atare, este necesară o înțelegere clară a ceea ce doriți să faceți, deoarece programul de instalare Windows va face așa cum consideră că este cel mai bun mod de instalare.

  • Pentru versiunea de 32 biti Windows 10/11, trebuie să instalați cel puțin 16 GB de spațiu pe hard disk. Pentru Windows pe 64 de biți este nevoie de cel puțin 20 GB.
  • Windows are nevoie de un dispozitiv de stocare de 64 GB sau mai mare.

Recomandarea privind spațiul de stocare se referă doar la sistemul de operare, inclusiv cele 16 programe care sunt deja instalate cu Windows. Dacă adăugați aplicații suplimentare, Windows 10/11 va funcționa progresiv mai rapid. Creșterea necesarului va fi dată de numărul de programe, de suportul sistemului, de numărul de fișiere fragmentate și de dimensiunea KB.. Spre exemplu:

  1. Versiunea curată de Windows pe care intenționați să o instalați
  2. Dacă faceți upgrade, ar putea fi util să căutați în folderul C:Windows.Old, asigurându-vă că ați creat o imagine sau o copie a tuturor datelor din acel folder într-un folder nou.
  3. Cantitatea de spațiu liber disponibil în spațiul de memorie nealocat, cum ar fi fișierul de pagini de memorie virtuală sau fișierul de hibernare, care poate fi utilizat după instalare, dacă se dorește. (Poate fi configurat după instalare)
  4. Unele aplicații sunt descărcate pe dispozitivul dumneavoastră și modul în care sunt stocate aceste date de către aplicațiile respective.
  5. Sistemul Windows va încerca să optimizeze automat (Automated).
  6. Actualizările sunt instalate după instalare.

Atunci când instalați Windows 10/11, ar trebui să rezervați întotdeauna o anumită cantitate de spațiu, deoarece doriți să stocați și conținut media, aplicații, documente, imagini și alte aplicații pentru acest tip de instalare ar fi suficient 64-80 gb. În timp ce creați un PC de jocuri, veți avea nevoie de mai mult spațiu și de potențial de creștere care poate ajunge chiar si la 250 gb ,deoarece unele jocuri din 2022 sunt foarte mari.

Deși Windows vă permite să instalați sau să mutați aplicațiile pe o altă unitate, este ușor ca totul să funcționeze cel mai bine atunci când le instalați pe unitatea principală a sistemului. Așa că țineți cont întotdeauna de acest lucru.

Cât durează instalarea Windows 10/11?

Pe lângă desktop, există o serie de alte componente care depind de configurația hardware. Câteva exemple sunt CPU, RAM, plăci de bază, HDD, SSD și NvME. Procesul de instalare a Windows depinde, de obicei, de cât de mult durează instalarea Desktop-ului. Instalarea Windows poate dura între 10 și 60 de minute.

Ce puteți face dacă spațiul de stocare nu este suficient?

Dacă faceți upgrade sau intenționați să restaurați Windows pe PC și nu aveți suficient spațiu de stocare, mai întâi eliminați software-ul care nu este esențial ,ștergeți fișierele de utilizator și faceți o copie de rezervă a datelor pe un hard disk portabil. Dacă acest lucru nu reușește, atunci puteți alege să faceți o instalare curată.

Putem elimina aplicațiile din fișierele de instalare Windows?

Puteți elimina aplicațiile preîncărcate din actualizările textului ISO Windows, dar va trebui să utilizați un instrument personalizat. Una dintre cele mai sigure și mai rapide modalități de a face acest lucru este să descărcați NTLite și să adăugați pachetele dorite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.