Noi instrumente adăugate în 2022 pentru PowerToys

0
99
PowerToys

Instrumente adăugate în 2022 pentru PowerToys

Microsoft a adăugat câteva instrumente la software-ul PowerToys pentru septembrie 2022 odată cu versiunea v0.62.0, și anume, riglă de ecran, accent rapid și un extractor de text. Vom vedea cum să le folosim în pachetul PowerToys în acest articol.

Pentru cine nu știe Microsoft PowerToys este o colecție de instrumente și utilitare pentru birourile de finalizare a sarcinilor din departamentele IT. Acești profesioniști cer mai mult de la computerele lor pentru a realiza o muncă productivă, iar utilizatorii experimentați ai PowerToys își pot personaliza experiența de utilizare. Dacă doriți să îl instalați vă rugăm parcurgeți articolul de Aici.

Cum se utilizează Screen Ruler în PowerToys

PowerToys include câteva utilitare utile unul din ele fiind Screen Ruler care vă permite să măsurați pixelii din imagini folosind marginile. Puteți face acest lucru utilizând utilitarul și este util pentru graficieni, designeri 3D etc., deoarece aceștia pot măsura pixelii din imaginile lor direct.

Pentru a utiliza Screen Ruler, trebuie să îl activați. Instrucțiunile sunt următoarele:

 • Faceți clic pe Windows Search și alegeți PowerToys.
 • Selectați o aplicația din rezultatele căutării pentru a deschide fereastra Settings (Setări).
 • Acum, faceți clic pe Screen Ruler din panoul din stânga.Deschideți opțiunea pentru a activa funcția care facilitează vizualizarea riglei ecranului.Instrumentul, numit Screen Ruler poate fi lansat rapid prin apăsarea combinației de taste Win + Shift + M. Pentru a schimba combinație de taste din această combinație default lansează Screen Ruler, faceți clic pe pictograma creionului aflată imediat în dreapta tastelor.

Porniți ecranul de captură în mod continuu în timpul măsurătorilor: Dacă doriți să măsurați pixelii de pe ecran în timp real, puteți face acest lucru prin activarea acestei funcții. Dacă dezactivați această funcție, Screen Ruler se va întrerupe în timp ce faceți o fotografie a ecranului dvs. Aceasta este o caracteristică recomandată utilizatorilor care se ocupă cu imagini în mișcare/ derulare. De exemplu, această caracteristică poate merge bine cu imagini GIF.

Dacă această funcție este activată, Screen Ruler va testa dacă canalele de culoare se pot afla la o distanță de toleranță una față de cealaltă. Dacă acestea nu se află în interiorul unei distanțe de toleranță, atunci utilizatorii vor fi informați că au o problemă tehnică cu canalele de culoare ale dispozitivului lor.

Puteți modifica nivelurile de toleranță a pixelilor pe ecran pentru măsurare, folosind pur și simplu cursorul pentru a muta nivelul de toleranță a pixelilor pentru detectarea marginilor.

Schimbați culoarea liniei din Screen Ruler. Modificați culoarea liniei din Screen Ruler.

Bara de instrumente Screen Ruler va apărea automat în partea de sus a ecranului atunci când apăsați , după cum indică sistemul nostru. Aceasta conține mai multe funcții pentru a găsi lungimea și lățimea pixelilor.

Cum se utilizează un QuickAccent în PowerToys

Prin adăugarea funcției Quick Accent la PowerToys, Microsoft a facilitat utilizatorilor tastarea caracterelor accentuate pe PC. Pentru a activa această caracteristică, asigurați-vă că opțiunea Quick Accent este bifată în PowerToys. Pașii pentru a activa funcția Quick Accent sunt prezentați mai jos:

 • Utilizați funcția Quick Accent în PowerToys
 • Deschideți Setări PowerToys.
 • Selectați Quick Accent din stânga.
 • Activați comutatorul de lângă Enable Quick Accent.

Puteți utiliza instrumentul de tastatură Quick Accent pentru a selecta caracterele de la tastatura engleză. Există două opțiuni de accesare a barei de instrumente: prin apăsarea săgeții stânga sau dreapta, sau prin utilizarea barei de spațiu cu tasta alfabetului de pe tastatură. În secțiunea Toolbar (Bara de instrumente), puteți selecta poziția barei de instrumente Quick Accent (Accent rapid) pe ecran și ce alfabet englezesc sunt tastele utilizate pentru a activa instrumentul.

Dacă apăsați și mențineți apăsată tasta „Enter”, browserul afișează câmpurile de introducere pentru caseta de dialog Quick Accent, așa cum se vede mai jos.

Quick Accent toolbar

Dacă utilizați bara de instrumente Quick Accent, un eveniment activat prin bara de spațiu (QAE) este definit de un meniu contextual. Pentru a utiliza această funcție, apăsați bara de spațiu de pe tastatură pentru a deschide bara de instrumente portabilă Quick Accent. Atingând bara de spațiu, puteți selecta A pentru a vizualiza toate caracterele A accentuate. Puteți deschide un meniu contextual (utilizând butonul drept al mouse-ului de pe tastatură) selectând litera A din meniu.

Cum se utilizează Extractor Text în PowerToys.

Text Extractor este o caracteristică uimitoare a PowerToys care permite extragerea textului selectat pe ecran. Compararea acestei funcții cu funcțiile de recunoaștere optică a caracterelor este considerabil de utilă. Această funcție vă permite să copiați textul din zona selectată de pe ecran. Puteți urma pașii scriși mai jos pentru a comuta între Text Extractor și alte funcții.

 • Cum se utilizează PowerToys Extractors
 • Deschideți setările PowerToys.
 • Faceți clic pe Text Extractor din partea stângă.
 • Activați comutatorul pentru a activa extractorul de text.

Nu puteți modifica tastele de comandă rapidă ale extractorului de text făcând clic pe pictograma creionului din dreapta comenzii rapide Activare. Astfel, în mod implicit, tastele de comandă rapidă pentru a activa extractorul de text sunt Win + Shift + T.

Pentru a activa extractorul de text, faceți clic dreapta pe instrumentul de tăiere furnizat de PowerToys și faceți clic stânga pe zona dorită de pe ecran și „Tăiați” textul. De acolo, salvați-l în clipboard si copiați-l unde doriți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.